Masło karite – co ma w sobie?

Jako masło karite rozumie się doskonale każdemu znany produkt kosmetyczny, którym jest masło shea. Otrzymuje się go z orzechów masłosza, a więc owoców z rośliny zwanej Masłosz Parka – drzewa z Afryki Centralnej i Zachodniej. Więcej o cudownych właściwościach tak popularnego obecnie środka naturalnego w poniższych częściach tekstu. Co daje w praktyce? Zacznijmy od tego, …

Cała prawda o maśle shea

Inaczej na produkt naturalny stosowany szeroko w dziedzinie kosmetyki oraz dermatologii jakim jest masło shea mówi się masło karite. Jest to środek idealnie nadający się do zastosowania przy szorstkiej i niemiłej w dotyku skórze. Dodatkowo poprawia wygląd cery – tak tej przesuszonej, jak także typowo trądzikowej. Działa rewelacyjnie na suche włosy, puszące się i trudne …